M
Marion Voncken

We doen het samen!

( Member of team: Bestuur en vrijwilligers )

Sinds 2021 ben ik secretaris van Actie voor Hoop. Mijn motivatie om me hier voor in te zetten komt voort uit mijn eigen ervaringen.

In 2001 verloor ik mijn man Dirk aan kanker. Slechts 4 maanden en 4 dagen eerder had hij de diagnose leverkanker gekregen. Een zeldzame vorm, waarvoor geen behandeling was. Toch besloten we alles aan te grijpen. Dirk startte met experimentele chemokuren, waarvoor hij regelmatig een aantal dagen in het ziekenhuis verbleef. Na de 4de kuur was het herstel moeilijk. Zo moeilijk dat hij weer opgenomen moest worden en een aantal dagen later, op 10 januari, zijn strijd verloor.

Het is moeilijk geweest, maar het heeft ook mij als persoon gevormd. Ik heb toen besloten om mijn ervaringen in te zetten om anderen te helpen. En omdat Dirk altijd erg begaan was met jongeren die het moeilijk hadden, ben ik rouwende jongeren gaan begeleiden. En sinds een aantal jaren probeer ik als bestuurslid van Actie voor Hoop zoveel mogelijk geld in te zamelen om onderzoeken naar behandelingen voor álle kankersoorten mogelijk te maken.

17/05/2024
10:50

Marsha

View all

Loop je mee? Als voorbereiding op de HOOPLOOP brengen we een worst naar Clara. Daarmee willen we om goed weer voor de HOOPLOOP vragen. En voor deze prestatie kunnen we ook extra donaties vragen! We starten om 9:00u vanuit het HOOPHUIS in Geleen en lopen zoveel mogelijk over binnenwegen naar Wittem. We worden met auto's teruggebracht. Voor eventuele info en aanmelden: Jan Dols, voorzitter Actie voor Hoop 0650503524 of via e-mail: voorzitter@actievoorhoop.nl